Яке обладнання використовують в кондитерському цеху

Яке обладнання використовують в кондитерському цехуАле і до такого «солодкого» справі слід підходити обдумано і серйозно.

Після того, як ви визначилися з бізнес планом, вибрали місце для свого підприємства і уточнили всі питання, які можуть виникнути у контролюючих інстанцій можна приступати до основного — підбору обладнання для свого цеху.

Перше, що потрібно зробити, — це купити пароконвектомат, як практично універсальне обладнання для всіх типів кондитерського виробництва, за винятком лише деяких. Але розберемося докладніше.

Основні категорії обладнання кондитерського цеху і як їх вибрати:

кондитерських машин сьогодні безліч. Для зручності їх поділяють за основними категоріями:

апарати, що виробляють зефір, пастилу, мармелад і подібні їм вироби;

пристрою для виготовлення шоколадних цукерок і інших виробів з шоколаду;

агрегати, які виготовляють борошняні вироби (бісквіти, печиво, вафлі, пряники);

універсальне обладнання;

допоміжні прилади.

Вибирати ті чи інші пристрої слід виключно виходячи з майбутнього асортименту продукції. Так, для підприємств, що спеціалізуються на хлібобулочних виробах, пряниках і вафлях, абсолютно нема чого купувати пристрої для виготовлення фігурного шоколаду.

Крім цього, зупинивши свій вибір на тому типі обладнання, який вам потрібно, обов’язково зверніть увагу на продуктивність. В цьому випадку основа для вибору — обсяги виробництва підприємства. Для великих кондитерських цехів вибір високопродуктивного обладнання повністю виправданий. Невеликим же кондитерським варто віддавати перевагу пристроям середньої або низької продуктивності, так як висока продуктивність апаратів в таких умовах нерентабельна.
Основне обладнання

Головними в цеху борошняних виробів будуть борошнопросіювач, тістомісильна машина, формувальні апарати, расстоечний шафа і пароконвектомат. Мукопросеиватель — це основа основ. Просівши вихідної сировини — обов’язковий етап виробництва. Тільки просіяне і насичена повітрям борошно буде правильним компонентом для якісного тесту.

Тістоміс — ще один важливий прилад, без якого не обійтися. Ручний заміс тесту не тільки складний фізично, але й має негативний вплив на кінцевий результат приготування страв. Назва формувальних апаратів готує сама за себе. Без них ніяк не обійтися. А расстоечний шафа дає можливість тесту спокійно підходити без впливу зовнішніх факторів.

І, нарешті, фінальний процес — випікання виробів. Використовуючи для цієї мети пароконвектомат ви зможете випікати різні типи виробів, в тому числі бісквіти, що неможливо в іншому обладнанні для випічки. Пароконвектомат — це оптимальний температурний режим, рівномірний прогрів і можливість створення підвищеної вологості.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *